Huren van een Twizy (electrische vierwieler) - in samenwerking met garage Devoes Capoen Kuurne

De Twizy kan aanzien worden als een "overdekte" electrische quad. Rijden er mee is kinderspel: gewoon een selectieknop voor "vooruit" en een knop voor "achteruit" en gas euh... elektriciteit geven...

Het rijbereik is gemiddeld rond de 80 km, een rustige rijstijl levert meer kilometers op. Bij een sportieve rijstijl kan je rekenen op een bereik van 50 km. Opladen gebeurt aan een gewoon huishoudelijk stopcontact. Van lege naar volle batterij duurt ongeveer 3.5 u. Maar je hoeft natuurlijk niet steeds vol te laden.

Het rijden zelf is een unieke ervaring: de Twizy is achterwielaangedreven en u hoort enkel het licht zoemen van de motor. U hoeft niet te schakelen. De topsnelheid is 80 km/u. Er is plaats voor twee personen die achter elkaar plaats nemen. De Twizy is uitgerust met een Bluetooth handenvrije kit waarmee u dus vrij naar muziek kunt luisteren door bvb. uw smartphone er mee te connecteren.

Omstaanders zien u met verbazing voorbij rijden, de Twizy is immers nog altijd een opvallende verschijning in het straatbeeld.

In de nabije toekomst zullen wij een paar routes voor u uitstippelen.