Ecofilosofie

Yuna Wellness wil een aantal waarden en principes in ere houden, zonder daarbij radicaal te willen zijn.

 

Zo hebben wij geprobeerd bij de realisatie van het center zo veel als mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken. Zo vindt u bij ons zo weinig mogelijk pvc (dus geen pvc-stoombad, ligzetels... bvb.), maken wij maximaal gebruik van hout (als de brandnormen dit toelaten)...

 

Tevens hebben wij een aantal milieusparende maatregelen toegepast:

  • Voor de verlichting gebruiken wij maximaal spaarlampen of ledverlichting (tenzij dit te weinig sfeer oplevert...). In doorgangslokalen (kleedkamer, douches...) zijn er bewegingssensoren om de verlichting te schakelen.
  • Het afvalwater van het watermassagebad wordt herbruikt voor het doorspoelen van de wc's van het wellnesscenter. Idem voor het zwembadspoelwater.
  • Onze wasmachine werkt met regenwater. Als het weer het toelaat wordt het linnen in de buitenlucht gedroogd (daardoor voelt ons linnen meestal iets harder aan).
  • De kortegolfinfraroodsauna en het stoombad zijn voorzien van een tijdschakelaar die er voor zorgt dat de apparatuur niet langer dan nodig aangeschakeld is. De sauna's zijn tevens extra geïsoleerd.
  • De restwarmte van de luchtontvochtiger wordt gerecupereerd via het zwembadwater.
  • De wanden en de bodem van het zwembad zijn extra geïsoleerd. Direct na het gebruik wordt het zwembad afgedekt met een isolerend luik.
  • Het volledige gebouw is extra geïsoleerd en voorzien van een aardwarmtewisselaar en luchtventilatiesysteem met warmterecuperatie (E- peil van 55 voor het private deel).
  • We gebruiken geen industriële reinigingsproducten, wel biologische (reiniging m.b;v. enzymen). Dit levert zelfs nog een properder resultaat op. Deze kuisproducten bevatten ook geen geurmiddelen, het ruikt dus nooit "net gekuist" bij ons...
  • Het toiletpapier is gemaakt van gerecycleerd papier.


Wat betreft spijs en drank proberen wij maximaal verse producten uit de streek te gebruiken. Zo is het roomijs (zomerproduct) steeds ambachtelijk (hoeve-ijs) of zelf bereid. Ook andere melkproducten zoals boter, yoghurt, kaas... komen rechtstreeks van de hoeve of van een biowinkel. De wijnen zijn biologische wijnen (m.u.v. de schuimwijn). Fruit gebruiken wij maximaal uit eigen tuin (volgens seizoen).

 

Voor de massages gebruiken wij enkel natuurlijke plantaardige oliën, nooit synthetische. Dit zowel voor de massageolie zelf als voor de etherische oliën die eventueel toegevoegd worden.De basisolie is zoete amandelolie zonder toevoegsels.